Vsebnost alkohola:

11% vol.

APEROL

  • Opis
  • Okus
  • Razpoložljivo pakiranje
  • Predlog za serviranje

Aperol, ikoničen italijanski aperitiv, sta leta 1919 v Padovi v Italiji ustvarila brata Barbieri. Narejen je po skrivnostni recepturi, ki je ostala nespremenjena od samega začetka.

Aperol v polnem kozarcu ledu ter v kombinaciji z enako količino prosecca, brizgom sode oz. mineralne vode in rezino pomaranče predstavlja popoln Aperol Spritz, ki združuje odličen okus z nizko vsebnostjo alkohola, zato je popolna pijača za druženje s prijatelji. Aperol Spritz se uvršča med 10 najbolj prodajanih koktajlov na svetu* in velja za najbolj priljubljeno pijačo na italijanskih terasah in vrtovih. Drugo ime za Aperol Spritz je tudi “Spritz Veneziano” in je uradni koktejl Mednarodnega združenja barmanov (IBA).

Leta 2018 se je po svetu popilo 880 milijonov kozarcev pijače Aperol Spritz – če bi jih postavili v vrsto, bi s tem 2x pokrili ekvator!

* Drinks International, 2019

Intenzivnost pomaranče z zeliščnimi in lesenimi notami, prijeten sladko-grenak okus z odtenkom slanosti. Žametna in zaokrožena tekstura z dolgotrajnimi notami pomaranče in lesa ter prijetno dolgim, zeliščnim zaključkom.

0,7L
1L
Darilno pakiranje

POPOLN APEROL SPRITZ

Sestavine:
½ Prosecca DOC (priporočamo Prosecco Grande Vento)
½ Aperola
brizg sode ali mineralne vode
rezina pomaranče

Priprava:
Izbran vinski kozarec do vrha napolnite z ledom. V kozarec najprej vlijte Prosecco Grande Vento in nato še enako količino Aperola. Dodajte brizg sode ali gazirane mineralne vode ter okrasite z rezino pomaranče.